Alta Build NV | Lees hier de laatste nieuwe updates

Fiscale stimuli voor BEN-Bouwen
overeenkomst
04-01-2017

Fiscale stimuli voor BEN-Bouwen

BEN staat voor “bijna-energieneutraal”. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. 

06-09-2017

Waarom investeren in vastgoed?


Investeren in vastgoed maakt deel uit van een  duurzame, waardevaste en veilige vermogensopbouw. Niet alleen is er de directe opbrengst van de huurinkomsten, maar op middellange termijn is er ook de meerwaarde van het eigendom zelf. Bovendien kan u door de hefboom van een bankfinanciering uw uiteindelijke rendement gevoelig optrekken. Hou wel rekening met de specifieke kenmerken van een vastgoedinvestering.

16-08-2017

Kopen op plan: hoe werkt dat?

Dagelijks krijgen wij vragen over de werkwijze en risico's van kopen op plan. Een en ander wordt geregeld door de Woningbouwwet of "Wet Breyne".

15-10-2017

Hoe successierechten vermijden op je onroerend goed in Vlaanderen?

Voor heel wat Vlamingen vormt de eigen woning het grootste deel van hun patrimonium of (onroerend) vermogen. In de erfbelasting is er een bijzonder statuut uitgewerkt voor die gezinswoning t.o.v. de langstlevende echtgeno(o)t(e), de wettelijk samenwonende partner en de feitelijke partner. De bedoeling hiervan is te vermijden dat de langstlevende partner in financiële problemen zou komen in geval van overlijden van zijn/haar man of vrouw. Andere onroerende goederen worden dan weer wél zwaar belast. In functie van de waarde van een pand én van de familiale band, kunnen de successierechten op vastgoed in Vlaanderen oplopen tot 65%! Gelukkig bestaan er verschillende technieken om deze hoge successierechten te vermijden. Die lichten we graag toe in dit artikel.

25-09-2017

Eerst je oude woning verkopen voor je een nieuwe koopt?

Eerst je oude woning verkopen voor je een nieuwe koopt?
Een gezinsuitbreiding (of -verkleining), een verhuis omwille van een nieuwe job, een oude woning inruilen voor een nieuwbouw die volledig naar je smaak gebouwd werd… er zijn tal van redenen waarom je een huis dat je jaren geleden kocht, zou willen verkopen om vervolgens een nieuwe woning te kopen. De vraag is dan: verkoop je eerst je huis en ga je daarna op zoek naar een nieuwe woning of koop je eerst een nieuwe woning en verkoop je dan pas je bestaande huis. In het eerste geval biedt de bezettingsregeling een oplossing in het tweede geval het overbruggingskrediet. 

15-01-2018

Ben jij mee met BEN?

In de strijd tegen de kilmaatopwarming legt de EU de deelstaten klimaatdoelstellingen op. Om die te halen, draagt iedereen zijn steentje bij: van overheden over industrie tot de particulier. Een deel van de inspanning wordt geleverd door de bouwsector, door gebouwen minder energieverslindend te maken. Zo moeten tegen 2021 alle opstartende nieuwbouwwoningen een E-peil van 35 halen. We spreken in dat geval van ‘bijna-energieneutrale’ woningen of BEN-woningen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en je eigen wooncomfort!

25-11-2017

Wonen in de stad is weer populair

“Een eigen huis, een plek onder de zon” klinkt het in het lied. Voor steeds meer mensen bevindt die wensdroom zich in de stad. Dat blijkt alvast uit statistieken en demografische voorspellingen: 80% van de bevolking zou tegen 2050 in de stad wonen. Hiermee lijkt een einde gekomen te zijn aan de stadsvlucht, want de bevolkingsaangroei is niet alleen een demografisch gegeven (groeiend aantal geboortes), maar ook het gevolg van een bewuste keuze om in de stad te gaan wonen. Wij staan even stil bij de vele voordelen van ‘wonen in de stad’.

15-04-2018

Waarom kopen bij een ontwikkelaar?

Waarom je woning kopen via een ontwikkelaar?
Je (eerste) huis kopen is en blijft één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Waarschijnlijk heb je eerst een paar jaar gehuurd en intussen gespaard om dan eindelijk je droomhuis te kunnen kopen. Een bestaande woning (laten) opknappen, een volledige nieuwbouw zetten of een appartement kopen… ieder heeft zijn voorkeur. Wij zetten de voordelen van een woningaankoop via een projectontwikkelaar voor jou op een rijtje. Wat doet die precies voor jou en wat zijn de voordelen in vergelijking met een nieuwbouw die je helemaal zelf regelt?

25-11-2019

Heerlijk wonen in een licht en ruim appartement op het Zuid?

Heerlijk wonen in een licht en ruim modelappartement op het Zuid?

Altijd al eens willen wonen in een modelwoning? Dat kan! Letterlijk zelfs want we verkopen de flat met twee slaapkamers die we sinds de oplevering in 2014 als kijk-appartement gebruikten in ons project Zuidkasteel.

Dat betekent dat je in een zo goed als nieuw appartement kan wonen op een strategische ligging tussen het trendy Zuid en het stadscentrum. Het project kwam er in samenwerking met Schellen Architecten die voor moderne en degelijke stedelijke architectuur kozen. Er werd ook extra aandacht besteed aan de verhoogde akoestische eigenschappen, door ontdubbelde muren met “Party-wall” geluidsisolatie van Isover en zwevende vloeren met een akoestische verbetering van 25 dB.

Zeer volledige uitrusting

Je intrek nemen in een ex-modelwoning betekent ook dat de uitrusting zeer volledig én in perfecte staat is: een gepantserde inkomdeur, eiken parket, een nieuwe (2 jaar jonge) open keuken met eiland, greeploze kasten en AEG-toestellen, vlakke designradiatoren, centrale verwarming met condenserende hoogrendementsketel, en een verluchtingssysteem C. In de badkamer is er een bad met lage instap én een douche. Er is een aansluiting voorzien voor wasmachine en droogkast in de badkamer en in de berging naast de keuken.

De living grenst aan een zuidgericht terras van 4 m², terwijl de slaapkamers uitgeven op een stille binnentuin.

Heb je plaats nodig om je wagen te parkeren en materiaal op te bergen? Geen nood, er is een ondergrondse parkeergarage waar je een berging en parking kan kopen. De ruime fietsenstalling in de kelder is sowieso inbegrepen.

Noot: de verkoop gebeurt zonder BTW.

 

Bekijk hier de beschrijving van het modelappartement.

06-08-2021

Geniet tijdelijk van het verlaagde btw-tarief van 6%

De beschikbare ruimte wordt steeds schaarser en oude gebouwen beantwoorden vaak niet meer aan de hedendaagse normen. De overheid wil dan ook de afbraak van oude panden en de heropbouw een duwtje in de rug geven. Bedoeling is om zo tegen een versneld tempo verouderde woningen te vervangen door gebouwen die beantwoorden aan de hedendaagse bouwnormen op vlak van duurzaamheid en isolatie. Nog tot eind 2022 kan je voor nieuwbouw in sommige gevallen genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%. We zetten even alle regels op een rij.