Alta Build NV | Lees hier de laatste nieuwe updates

afbraak wplace schepen rob van de velde
Wplace modelkeuken Deaplus
altabuild wplace afbraakwerken
19-04-2018

Oud politiekantoor maakt plaats voor woonproject met cohousingfaciliteiten

Op woensdag 19 april worden de plannen voorgesteld voor de nieuwe invulling van het oude politiekantoor aan de De Wittestraat in Berchem. AG Vespa – de vastgoedpoot van de stad Antwerpen – schreef twee jaar geleden een wedstrijd uit voor de verkoop van de site. “Toen werd vanuit de stad de eis gesteld om hier alternatieve woonvormen aan te bieden,” zegt schepen voor stadsontwikkeling Rob Van de Velde. “Antwerpen hinkt achterop op het vlak van samenwoonconcepten.

25-06-2017

Plaatsing keuken in ons kijk-appartement

Deaplus installeerde zonet een nieuwe keuken in ons modelappartement voor W.Place.

02-07-2017

De afbraak werken zijn ten einde!

Nog voor het bouwverlof zijn de afbraak werken van het voormalige politiekantoor te Berchem geëindigd.

16-02-2017

Elke flat z'n eigen zonnepaneel

In het oude politiekantoor in de Wittestraat start binnenkort het nieuwe cohousingproject, W.Place. De site wordt omgebouwd naar 25 appartementen met een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals een 'buurtschuur'. Elk appartement krijgt ook zijn eigen zonnepaneel en warmtepomp.

29-01-2018

Interview met B-architecten

“Architectuur is inspirerend wanneer ze door eenvoud kan blijven verwonderen, tot in het kleinste detail.”
‘Inspirerende bouwprojecten in de stad Antwerpen en haar randgemeenten. Dat is waar we ons al sinds 2000 elke dag voor inzetten.’ Dat is in een notendop waar we voor staan bij Alta Build. Inspirerende bouwprojecten zijn enkel mogelijk met unieke architectuurontwerpen. Daarvoor kunnen we rekenen op de creativiteit van gerenommeerde architectenbureaus. Zoals B-architecten, waarmee we W.place aan het realiseren zijn. Architecte Emilie Dorekens vertelt ons waar B-architecten voor staat, wat architectuur voor haar persoonlijk betekent en hoe zij de samenwerking met Alta Build ervaart.

24-06-2020

Voorlopige oplevering gemene delen is goed verlopen.

W.Place heeft ondertussen de eerste bewoners verwelkomd. Nog 2 penthouses te koop.

Op de site van het voormalige politiekantoor in Berchem bouwden wij samen met B-architecten 25 woonunits met principes van co-housing, zoals een buurtschuur en een gezamenlijk dakterras. Ondertussen is de voorlopige oplevering van de gemene delen goed verlopen en  maken er meer en meer bewoners zich op om hun intrek te nemen in W.Place.