Post
artikel gva

Met het ontwerp leggen we de focus op het DNA van Oostmalle

10-02-2022De Post

Binnenkort wonen op plek voormalig postgebouw

De verkoop is gestart van de toekomstige appartementen waar nu nog het voormalig postkantoor in Oostmalle staat. De werkzaamheden zullen ongeveer twee jaar duren. Het gaat dan ook om een groot, beeldbepalend project voor Oostmalle.

Twee weken geleden werd het nieuwbouwproject al besproken in de gemeenteraad, naar aanleiding van een vraag van Vlaams Belang over onder meer toenemende parkeerdruk die de partij vreest door de omvang. Het groot postkantoor staat al enkele jaren leeg. Op 21 december vorig jaar keurde het college van burgemeester en schepenen de vergunning goed voor de afbraak, gevolgd door de oprichting van een nieuw appartementsgebouw met veertien appartementen en een kleine winkel- of kantoorruimte.

Twee weken geleden verstreek de termijn waarbinnen derden beroep konden aantekenen. Volgende week start de verkoop. Op www.altabuild.be zijn de prijzen al zichtbaar. Een appartement op de gelijkvloerse verdieping met één slaapkamer begint vanaf 255.000 euro. De vraagprijs voor het winkelpand is 222.500 euro. De duurste woning is een penthouse van 184 vierkante meter groot met drie slaapkamers, die op 520.000 euro komt. Een ondergrondse parking kost 24.000 euro.

De afbraakwerken zullen voor het bouwverlof uitgevoerd worden, onmiddellijk gevolgd door de opbouw.

Lees meer op https://www.gva.be/cnt/dmf20220203_97154756

© Gazet van Antwerpen, Kristin Matthysen

Deel dit bericht op sociale media