Villa Borgeind wordt een Bijna-Energie-Neutraal concept

01-03-2016Villa Borgeind

Villa Borgeind wordt een Bijna-Energie-Neutraal concept

Vanaf 2021 wordt Bijna-Energie-Neutraal (BEN) de wettelijke norm in Europa. Waarom dan nog wachten?

Waarom zouden we vandaag al niet de hoogste mogelijke energiezuinigheid nastreven? Wij gaan er van uit dat de energieprijzen op de lange termijn niet zullen dalen. Een Bijna-Energie-Neutrale woning is zodanig ontworpen en gebouwd dat ze met een minimum aan verbruik zowel in de winter als in de zomer een aangenaam binnenklimaat heeft. Bij een BEN-woning wordt de rest-energie die wel nog nodig is, ter plaatse opgewekt op een duurzame wijze (bv. met een warmtepomp). Waar we voorheen reeds een hogere isolatienorm dan de wettelijke toepasten, hebben we in 2012 een strategische keuze gemaakt voor Bijna-Energie-Neutrale gebouwen. Voor ons is dit geen marketingtruuk, integendeel - het kadert volledig in ons algemene streven om beter te presteren!

Bijna-Energieneutraal Bouwen, kortweg BEN-bouwen is de toekomst. Maar je hoeft niet tot 2021 te wachten om BEN te wonen. Met de huidige technologieën is dit nu al perfect mogelijk.
De extra investeringen in energiebesparende maatregelen lonen direct en betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur.

Fiscaal heeft ben wonen ook zijn voordelen. Voor een woning met een E-peil ≤ 30 voorziet de Vlaamse overheid via de netbeheerder een premie, een woning met een E-peil tussen E20 en E30 krijgt 50 procent korting op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar (vanaf 2016 bedraagt de vermindering van de onroerende voorheffing 100% als het E-peil niet hoger is dan E20), en sommige banken geven je een extra voordelig bouwkrediet. En last but not least: een BEN-woning is op energetisch vlak het neusje van de zalm. Dit vertaalt zich gegarandeerd in een meerwaarde van je woning.

Vind meer informatie terug op http://www.iedereenben.be/nieuws_detail.php?id=48

Deel dit bericht op sociale media