Villa Le Grelle maakt plaats voor Villa Borgeind

01-04-2016Villa Borgeind

Villa Le Grelle maakt plaats voor Villa Borgeind

Villa Le Grelle in de Borgeindstraat in Schoten ging gisteren onder de hamer . De gelukkige is bouwbedrijf Alta Build, dat het vervallen gebouw zal platgooien en er 23 appartementen zal bouwen.

De nieuwe eigenaar, bouwbedrijf Alta Build, is tevreden. "Wij zijn enorm blij", zegt afgevaardigd bestuurder Hans Destoop. "We zullen de plannen die door de architect opgemaakt zijn, respecteren en er inderdaad 23 appartementen bouwen zoals ze opgetekend zijn. We vliegen er zo snel als mogelijk in, waarschijnlijk tegen september al. Het afbreken van de villa zal ongeveer een maand in beslag nemen. In januari starten we dan met de bouw van de appartementen, wat zo'n twee jaar zal duren." De firma zal de werken, die door een vaste ploeg van externe aannemers wordt uitgevoerd, zelf coördineren en opvolgen.
De villa, in Engelse cottagestijl op een terrein met een oppervlakte van meer dan 6.000 vierkante meter, was tot voor kort nog bewoond door afstammelinge Bernadette Le Grelle (76), maar toonde de laatste jaren een vervallen indruk. "De villa restaureren is zo goed als onmogelijk geworden", zegt Erik Block, schepen van Ruimtelijke Ordening. "Ergens is het wel spijtig, want het is een beeldbepalend gebouw. Maar de villa is zo vervallen en zodanig slecht onderhouden dat er nog weinig mee te doen is. De afbraak ligt dus in de lijn van de verwachtingen."
 

Jagen in tuin
Ook de familie Le Grelle is tevreden met de verkoop. "De villa ziet er afschuwelijk uit", zegt Arlette Le Grelle (79). "Ik ben blij dat de verkoop rond is, want het heeft te lang geduurd. Oké, het huis heeft een mooie geschiedenis en zowat de hele familie is in het huis opgegroeid, maar vanaf nu kijken we alleen nog vooruit", zegt Arlette. Haar broer Alain is eveneens grootgebracht in de villa. "Mijn grootouders hebben de villa verbouwd in 1923", vertelt hij. "In het huis woonde zowel de familie van mijn vader, familie Le Grelle met tien kinderen, als de familie van mijn moeder, familie Ulens met zeven kinderen. De tuin is zelfs zo groot dat ik er in de jaren zestig vaak ging jagen. Ik kende elke boom in de tuin. Ik heb er veel zien groeien en veel zien sterven. Ik bouwde zelfs jachtposten in de bomen. Allemaal mooie herinneringen", besluit Alain.

Deel dit bericht op sociale media