Cadix factory - 2016

Cadix factory - 2016

30 luxe appartementen in een passiefgebouw (E40)

Alta Build was in maart 2012 een van de laureaten van een door de Stad Antwerpen georganiseerde wedstrijd voor een bouwblok in de Madrasstraat op het Eilandje (deel Cadix Wijk). Het ontwerp door Trans architecten werd gesmaakt voor zijn verwijzing naar de pakhuis architectuur in de buurt. Voor het gebouw werden met de keuze van handvorm baksteen, staal en hout eerlijke en eenvoudige materialen naar voor geschoven. 

Als één van de eerste privé-ontwikkelaars in Antwerpen kozen wij hier resoluut voor passiefbouw. Vergeet de stijgende energieprijzen - het gebouw is zo ontworpen en uitgevoerd dat zowel 's zomers als 's winters met een minimum aan verwarming of koeling een aangenaam binnenklimaat bekomen wordt. Er is uiteraard een verwarmingsinstallatie voorzien, doch deze zal slechts sporadisch gebruikt worden en dient in de eerste plaats voor sanitair warm water. Het verbruik voor verwarming wordt per appartement op ± 100 € per jaar geschat!. Door de superieure energiescore van < E-40 geniet u ook automatisch 10 jaar lang 40% korting op de onroerende voorheffing.

Gelijkvloers zijn er 7 duplex woningen met rechtstreekse toegang via een privé-terras naar de gemeenschappelijke tuin. Een vrije hoogte in de leefruimte van ± 4 m biedt ongekende mogelijkheden. Op de verdiepingen zijn de appartementen meestal van het "doorzon"-type, wat betekent dat de leefkamer en keuken van voorgevel tot achtergevel lopen, zodat de zon zowel 's morgens als 's avonds binnen schijnt. De inpandige terrassen kunnen heel het jaar door gebruikt worden en bevinden zich altijd naast een leefruimte.

De bouwvergunning is goedgekeurd op 18 januari 2013. De werken werden beëindigd in december 2015. De laatste beschikbare appartementen worden instapklaar verkocht en zijn onmiddellijk na het verlijden van de akte beschikbaar.Terug naar overzicht