'T Nieuw Kiel - 2010

'T Nieuw Kiel - 2010

Grote familiewoningen in een verkeersarme straat

Het project ’t Nieuw Kiel is gebouwd op het Kiel, vlakbij de pas vernieuwde Sint-Bernardsesteenweg en Abdijstraat, aan de achterzijde van shopping Den Tir. Het Kiel is een stadsdeel met traditie, dat door zijn specifieke ligging een eigen identiteit ontwikkelde.

Het Kiel is ook een wijk met veel jeugd waardoor bij de heraanleg van de buurt veel aandacht besteed werd aan speelpleintjes, groene locaties en de ontwikkeling van sport- en spelfaciliteiten voor kinderen en jongeren. Al deze ontwikkelingen maken van het Kiel een aantrekkelijke plek voor jonge gezinnen met kinderen die graag een betaalbare woning mét tuin combineren met het leven in de stad.
Via het nieuwe justitiepaleis dat enkel door de ring afgesloten wordt van het Kiel, bent u op tien minuten in het hartje van de stad. Het Kiel heeft een groot aanbod aan tram- en busdiensten die u in een mum van tijd in alle uithoeken van de stad brengen. De ligging vlakbij de Singel en de ring zorgt tevens voor een snelle verbinding met alle bestemmingen buiten de stad. 
Het gekende bureau Driesen-Meersman-Thomaes is verantwoordelijk voor het architecturale concept van het project. DMT Architecten maakte naam met het Belgisch Paviljoen Expo '92 in Sevilla en heeft sindsdien bewezen garant te staan voor vernieuwende en waardevolle architectuur.Terug naar overzicht