De Pottenfabriek - Loften - 2008

De Pottenfabriek - Loften - 2008

Schitterend loftenproject in oude pottenfabriek

Het project 'De Pottenfabriek' is ontwikkeld op en in de vroegere gebouwen van Werkhuizen Demeyere, fabrikant van hoogwaardig kookmateriaal.

Wij hebben na een ingrijpende sanering van de terreinen de ateliers omgevormd tot 15 prachtige lofts. De voormalige concièrgewoning (foto) is met restauratie en behoud van de gevel volledig herbouwd.
Op een ander deel van het terrein is na volledige afbraak een ondergrondse parkeergarage gebouwd voor de bewoners van de loften en een nieuwbouw met een supermarkt en 20 luxe-appartementen (allen verkocht). 
De ligging in het dichtbevolkte Deurne, vlak bij een oprit van de Antwerpse ring, het openvaar vervoer voor de deur en met een uitgebreid winkelaanbod, spreekt veel jonge gezinnen aan.
Het gekende bureau Driesen-Meersman-Thomaes (www.dmtarchitecten.be) is verantwoordelijk voor het architecturale concept van het project en de controle op de werken. DMT Architecten maakte naam met het Belgisch Paviljoen Expo '92 in Sevilla en heeft sindsdien bewezen garant te staan voor vernieuwende en waardevolle architectuur.Terug naar overzicht